rulururu

post Ingroapa-ti cablul BA!!!

August 30th, 2007

Filed under: Uncategorized — Bogdan @ 11:11 am

Bantuiam zilele trecute prin oras, la vanatoare de fotografii cu cladiri si monumente, si injuram maruntel printre dinti multimea de elemente care se incapataneaza sa ruineze orice fotografie: stalpi la 2 metri unul de altul, 20 de cabluri pe acelasi stalp si panouri publicitare de neam prost.

Trecand peste elanul de a tranti la pamant cu un buldozer toate hidoseniile astea si a ne indrepta spre indesarea bitilor in calculator la lumina lumanarii, am vazut ca “egzista o solutie Dom’le!”. Ingroapa-ti cablul ! Adicatelea consiliile locale au posibilitatea sa oblige firmele care utilizeaza aceste cabluri sa le mute in subteran. Inceputul a fost facut numai virtual in Bucuresti unde se planuieste (ce-i drept a facut paienjeni proiectul respectiv) o retea metropolitana subterana, iar in Cluj s-a trecut deja la mutarea in subteran a cablurilor dintr-o zona centrala.

In Ploiesti avem o premiera: astia s-au chinuit sa scobeasca cu lingurita asfaltul ca sa-si ingroape cablul, au constatat ca nu se poate asa ca l-au lasat in plata domnului la semi spre joasa inaltime (ca sa fie si mai amuzant cablul ala e cablu electric cu cel putin 220 voltisori trecand prin el si zace asa de o luna si jumatate):

 

picture-086.jpg


Campania “Ingroapa-ti cablul !!!” ar trebui pornita pentru a muta in subteran cablurile din toate orasele… deocamdata e doar o idee, vedem cum o putem (si daca) dezvolta cumva.

2 Comments »

  1. racaie si tu cu cutitasu sa vada tiganii ca e cupru si te-au scapat de problema:))

    Comment by Cnx — August 30, 2007 @ 12:49 pm

  2. […] pe mine ma incanta proiectul NetCity ca un prim pas spre ingroparea cablurilor de care ma plangeam aici…. dar om trai si om vedea ce se intampla … se pare ca tzara asta se incapatzaneaza si […]

    Pingback by Bogdan’s blog » alba-neagra NetCity — May 20, 2008 @ 3:08 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
© Bogdan’s blog , Web Design by Laurentiu Piron
Entries (RSS) and Comments (RSS)