rulururu

post Muntele Rosu

June 11th, 2009

Filed under: foto — Bogdan @ 6:19 pm

Week-end-ul trecut am fost la Suvitele Berii, in masivul Ciucas. Pentru carcotasi: nu, pe acolo nu curge bere, desi ne-am fi dorit. Asa ca a trebuit sa o aducem de acasa.

Sa revenim. Aproape de Muntele Rosu. Si abia acum am inteles de ce i se spune Muntele Rosu. Iata de ce:

muntele-rosu.jpg

A inflorit bujorul de munte sau smardarul si nu cred ca va imaginati cum e sa fii pe un munte intreg care arde de atata rosu!

bujor-de-munte.jpg

Deci daca nu aveti alt program in week-end-ul care vine si aveti chef de o plimbare dati-mi un semn, va povestesc ce si cum.

16 Comments »

 1. Anul trecut exact in perioad asta am trecut intr-o fuga si ama ramas cu mandra-mea pe la Cabana Silva. Nu ne mai opream din mirat! Zici ca-s picatate. Anul asta nu mai ajungem ca asteptam un bebe, da’ la anu cre’ ca il luam si pe el si mergem in 3 in Ciucas, ca tare fain ii muntele asta. Te farmeca de prima oara cand il vezi!

  Comment by artistu — June 23, 2009 @ 12:04 pm

 2. @artistu: intr-adevar, te lasa masca privelistea aceea. Cat despre mers anul asta… asta sa fie baiul, sa fie bebe sanatos si sa creasca mare, e mai important ;).
  Anul viitor daca mergeti in formatie completa dati un chiot, ca si noi am mai merge sa-l vedem :)

  Comment by Bogdan — June 23, 2009 @ 1:38 pm

 3. Cum mai este drumul pana la Cheia si de la Cheia la Muntele Rosu? Se poate trece cu dacia? Ultima oara era ca dupa bonbardament!!!

  Comment by Self — July 6, 2009 @ 11:38 am

 4. @Self: pana la Cheia e foarte bun drumul (cum mici exceptii, evident, ca doar suntem in Romania). De acolo pana la Cabana Muntele Rosu nu stiu, pentru ca noi am luat-o pe alt traseu (la cativa kilometri inainte de Cheia am facut dreapta pe un drum forestier si am ajuns la Valea Stanii. De acolo pe stramtoare … sus sus sus la munte sus ) :)

  Comment by Bogdan — July 6, 2009 @ 1:17 pm

 5. Salutare!

  Vreau si eu sa ajung anul asta sa vad si eu bujorii infloriti :)
  Poti sa-mi spui si mie exact perioada?

  Mersi frumos,
  Andrei

  Comment by Andrei Pop — April 7, 2010 @ 11:31 am

 6. Salut Andrei!
  Anul trecut noi am fost cam pe 3-4 iunie. In principiu pe la sfarsitul lunii mai, inceput de iunie ar trebui sa fie ok :)

  Comment by Bogdan — April 7, 2010 @ 12:48 pm

 7. am fost pe muntele rosu in anul 2009 si a fost superb

  Comment by bunica — May 24, 2010 @ 8:09 pm

 8. @bunica: anul asta mai mergi? :)

  Comment by Bogdan — May 25, 2010 @ 7:29 am

 9. da ma ce mai floare urata

  Comment by loredana popescu — February 15, 2012 @ 4:17 pm

 10. voi nu vedeti ca e plin de soare eu am dat sa caut muntele rosu dar mie ca naibi imi dau pe mine nu ma intereseaza floare pe mine ma intereseaza muntele rosu dar in fine mai caut ca vada ca nu imi da ce caut am fost aici de atatea ori si nu ma mai intereseaza pe mn m-am saturat sa il vad=)))))))vb foarte serios

  Comment by loredana popescu — February 15, 2012 @ 4:21 pm

 11. @Loredana: imi poti da si mie, te rog, numarul de telefon al profesoarei tale de limba romana? :D

  Comment by Bogdan — February 16, 2012 @ 9:56 am

 12. Am fost sus, la cabana, ieri…drumul este ingrozitor…insa cu atentie urca si dacia…Atmosfera era una plina de MANELE LA MAXIM!!! Cabana era inchiriata de tineret euforic si cand spun euforic sa intelegeti ca erau mai toti beti.Pe pajistile acoperite cu ghiocei, viorele si branduse, tronau la loc de cinste gratarele traditionale romanesti . Peste tot gunoaie…cutii de bere , peturi, ambalaje si pampersi….Am ramas cu un gust mai mult decat amar…

  Comment by gregorio — April 17, 2012 @ 7:36 pm

 13. @Gregorio: imi pare rau… dar la cabanele la care se ajunge cu masina cam asa e mereu. Ca asa e natia asta. Daca vrei sa se schimbe un pic situatia incearca sa ajungi la cabanele unde nu se poate ajunge decat pe jos :)

  Comment by Bogdan — April 18, 2012 @ 12:59 pm

 14. …asa este..insa eram acolo pentru prima data , excitat fiind de dorinta de a vedea locuri noi…iubesc natura si pot spune ca am urcat si pe jos prin munti si am gasit cutii de bere(goale) aruncate pe traseul spre Vf. Omu, din Padina, aproape de cascada…nu poti spune ca le-au luat ca sa nu moara de sete cand izvorul era la cativa pasi…Vorba ta…asa e natia asta…nu avem leac.

  Comment by Gregorio — April 28, 2012 @ 3:29 pm

 15. cand infloreste muntele, poate sa imi spuna cineva?

  Comment by deny:) — May 19, 2012 @ 4:10 pm

 16. @deny: la inceputul lui iunie ar trebui sa fie inflorit :)

  Comment by Bogdan — May 21, 2012 @ 8:30 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
© Bogdan’s blog , Web Design by Laurentiu Piron
Entries (RSS) and Comments (RSS)