rulururu

post de tri ori te-oi ascutit

January 12th, 2011

Filed under: aberatii diurne — Bogdan @ 1:52 pm

Cand incepi sa te gandesti la o masina de spalat vase? Cand pentru o simpla gustare (unt, pate, pastrama afumata, cascaval, paine) incepi sa folosesti 4 cutite:

cutite

 De jos in sus: cutit de uns, cutit de carne, cutit de cascaval, cutit de paine.

5 Comments »

  1. 2 e cutit universal de bucatarie (in general pentru fructe si legume)
    4 e cutit de masa individual (fripturi, pane-uri si alte alea)

    Comment by boriss — January 12, 2011 @ 2:22 pm

  2. @boriss aka za kitchen master :D
    2. universal, intr-adevar, dar nu-l folosesc la fructe si legume pentru ca de obicei le tai/curat in mana si risc sa nu mai am degete cu care sa tastez. Asa ca il folosesc in general la carne :D
    4. are you sure? e ceva de genul asta; http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/2/7092/7814783/1/cutit-paine.jpg

    Comment by Bogdan — January 13, 2011 @ 8:27 am

  3. dupa cum vezi in exemplul tau, diferentele sunt coplesitoare, si anume: nr 4 din poza ta are varful rotunjit, de jos in sus, chiar evoca miscarea pe care o faci cand tai friptura in farfurie, iar lama sa, de dimensiune redusa, face folosirea individuala sa primeze. De altfel, cu un cutit din acesta, cu lama de max 18cm, ar fi si greu sa tai o paine serioasa.
    In exemplul doi, pe care mi l-ai aratat in raspuns, varful cutitului este curbat invers, previne inteparea accidentala, lama este mult mai lunga si dreapta, ideal pentru a taia paine, cozonac si alte produse asemanatoare.
    CU PLACERE :P

    Comment by boriss — February 5, 2011 @ 2:17 pm

  4. PS cutitul de cascaval se fol si la taierea produselor din carne gen prosciutto, carne tare, feliabila, iar varful despicat se foloseste pt a pune felia de pe platoul sau tocatorul unde a fost taiata pe farfurie.

    Comment by boriss — February 5, 2011 @ 2:19 pm

  5. Bine ma, ma dau batut :))

    Comment by Bogdan — February 7, 2011 @ 11:14 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
© Bogdan’s blog , Web Design by Laurentiu Piron
Entries (RSS) and Comments (RSS)