rulururu

post California dreamin’

October 24th, 2007

Filed under: filme — Bogdan @ 11:41 am

california-dreamin.jpg

 Am vazut aseara filmul lui Nemescu “California dreamin’ (nesfarsit)”.

Ziarul Gandul a dat DVD-ul promotional cu ziarul de luni. In primul rand a fost al naibii de greu sa-l gasesc. A trebuit sa fac o excursie la vreo 10 tonete de ziare pentru ca  INAINTE de ora deschiderii tonetei deja nu mai aveau ziarul, decat fara DVD :)) . Intr-un final la un chiosc “de firma” vanzatoarea intai mi-a servit-o sec “nu mai am decat ziarul, fara DVD”, dar apoi m-a vazut uitandu-ma in jur asa ca “si-a adus aminte” ca mai are unul.

Anyways…. am reusit sa vad filmul. Doamneeeeeeeeeeeeeee in ce rahat suntem!!!!!!!!!!!!!!!! Filmul e facut foarte foarte misto, intr-adevar. Tocmai din motivul asta e atat de infricosator. E o radiografie extrem de fidela a Romaniei de azi. E o ecografie pe care se vede clar cancerul in care traim. E infricosator.

Am vazut filmul si m-am convins ca nu mai iesim din rahatul asta nici intr-o suta de ani.

Am vazut filmul si m-am convins ca o daca nu plec din tara nu mai apuc altfel de vremuri.

Am vazut filmul si am vazut diferenta de postura intre soldatii americani (drepti, cu o nuanta de aroganta) si ai nostri (cu capul plecat, cocosati, parca asteptau tot timpul sa primeasca o palma dupa ceafa).

Am vazut filmul si nu mai stiu ce sa vreau de la viata. Pana acum imi ziceam “lasa, o sa fie si mai bine, mai inghitim un pic de rahat si trece”. Acum nu mai cred asta. Daca cineva are solutii…. sa zica. Eu nu mai am.

2 Comments »

 1. L-am vazut si eu acum ca tot mi l-a recomandat cineva. :)

  Sincer mie nu mi-a spus nimic nou. E exact ce vad zi de zi, m-am simtit aproape ca pe strada.

  Cateva chestii au fot exagerate ca sa inteleaga tot poporu’ dar uneori exagerari din astea chiar se intampla.
  Stii ca retinerea trenului cu americani intr-o gara pt acte s-a intamplat in realitate, nu? Si a si durat vreo 2 zile parca. Revolutia si asteptatul americanilor nici ele nu sunt inventate.

  Unghiul de abordare a fost unul fain ales, dozat cu un misto fin sau mai bine zis cu un haz de necaz pur romanesc.
  10 +++ merita vazut!

  un singur miiiic f miiic minus: gestul ala cu urcatu’ pe varfuri in balerini cand emotia creste la cote maxime la tipa. Aia e o exagerare… restul nu prea.

  Comment by BlindGirl — October 25, 2007 @ 9:41 pm

 2. Da… tocmai asta e chestia…. ca este exact ceea ce vezi zi de zi pe strada… dar pe strada de multe ori refuz sa vad, incerc sa nu iau in seama toate “marlaniile” si imi colorez singur lumea in rozaliu.

  Am aflat ca e un sambure de realitate in intamplare. La fel cu asteptatul americanilor… romanii ii asteapta de cand se stiu. Mai mult - aici, in Ploiesti, au venit americanii. Numai ca au venit cu vreo 80 de bombardiere si au prajit totul in urma lor.

  Cat priveste exagerarea… mie un pic exagerate mi s-au parut descarcarile electrice care apareau la atingeri, si descarcarea electrica in lant…. dar gestul cu ridicatul pe balerini mi s-a parut o “floricica stilistica” foarte foarte faina, tare romanticoasa (de genul celor care smulg exclamatii de genul “awwwwwww….how cute”).

  Una peste alta, cum ai spus si tu, filmul merita vazut fara discutie !

  Comment by Bogdan — October 26, 2007 @ 6:40 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
© Bogdan’s blog , Web Design by Laurentiu Piron
Entries (RSS) and Comments (RSS)